slide show

Jajjemen!

Bildspelet få vänta tills imorgon, det tog lite längre tid än vad jag hade väntat mig.. Så stay around!:)

JOHHANNA TRÄNING

Som överskfriften lyder... Träning för johnanna bakpå banan i mörkret. Gicck rikttigt bra! Han är piggare och mer på hugget. I ridhus släpar han benen efter sig och tcker att livet är jobbigare än jobbigast. Även när vi hoppar, inge energi alls.. Men när vi kommer ut då jävlar, då är han överallt och ingenstans! Och det har jag inga problem med alls:)

Över till träning3en. Vi jobbade på att få igenom högersidan och flyttan ut/in bak/fram delen. Vi fixade att flytta ut bakdelen riktigt bra, de andra får vi jobba lite med. Vi gjorde övningarna i både skritt, trav och galopp. Det gled på galant! Flyttade ut bakdelen vid ingången tillochmed! Och han försökte inte ens smita!:D Happyface! Vi har lite upp&ner gångar jag och Brisko, just nu står vi näästan uppe på toppen! :) Tack så mycket för en bra och rolig träning Johanna!


Just nu har jag allmänt tråkigt och tänkte slänga ihop en bildspel åt er bara för att ha någonting att göra. Sen släpar jag mig vidar mot sängen som jag har väntat på heeela dagen! /t


Feeett med läskigt.. ;)

Snöööööö

Äntligen har våran älskade älskade snö kommit!! Åååh nu har vintern kommit!! Love love love


DAGARNA

Nu var det sååhääär länge sen jag skrev.. igen. Mycket på schemat som alltid. Tänkte göra en sammanfattning på alla dagar jag inte har skrivit.

Har ridit och kört det gammla racet. Han har vart riktigt fin den senaste tiden. Det blir mycket dressyr nu eftersom jag hinner inte rida ut i skogen förns det blir mörkt på vardagarna.

Det är julshow uppe på kklubben snart också, så vi i dressyrlaget håller på att sätta ihop en kadrilj tillsammans, som vi sedan ska rida för publik. Mamma kommer nog filma så det kommer upp här senare:)

Vi har även skilt på Lester&Brisko då han är rädd för honom Lester tar hans hö och käkar upp hans täcken. Så han har flyttat ihop med Christines (www.leksandsryttarna.blogg.se) ponny, Kiko. Dom funkar bra ihop, dom varken bråkar eller myser. Men dom kommer säkert bli tajtare senare. Vi släppte ihop dom igår:) Har tyvärr inga bilder eller filmer. Men det kommer nog komma eftersom.

SÖNDAG 27/11

Hoppade för Emma Danielsson uppe på klubben. Gick riktigt bra, bra och roliga övningar. Jobbade med bommar framför hinder, och tre hinder på raken med 17m mellan varje. Vi fick till det där suget i bakbenen som både jag och Emma sökte efter. När det kom blev allt mycket roligare och bättre för oss båda!:) Finns inte så mycket mer att säga än att det gick riktigt bra! Fin fina ponny!

Uppdaterar kanske mer senare!:)


snööööö

Hade världens bääästa dröm inatt!! Drömde att det började snöa flera dm! Och dom sa att bqckaen skulle öppna om bara några veckor! Så jag flög upp ur sängen och kasta mig till fönstret och kollade om det var sant. Men icke... Lika grått och rrist som det brukar.. snacka om att bli besviken.. Nu måste jag pallra mig upp i från sängen, hörs mer senare!/t

so good


TrÖtT

Tänkte göra ett försök med att börja blogga igen eftersom det var såååhäääär längesen jag skrev ett riktigt text inlägg.

Julia sov här inatt, skrattanfall åt ingenting! ÅÅh fan det har jag saknat! Vi var hemma hela kvällen och tog det lugnt då båda var ööver trötta. Hyrde film och käkade glass. Fresh!
Vi skulle upp tidigt imorse då vi skulle till Insjön och kolla på Johanna&Stacy rider sin första hopptävling! Tyvärr blev det inget då hon fick magsjuka.. Krya på dig! Det väntar en liten överraskning i stallet åt dig;)


Brisko och jag gick upp till klubben för att rida lite lugn dressyr. Vi jobbade på det låga och runda. Hade varken spö eller sporrar hon han lyssnade lika bra ändå! Red ca: 20-30min då han har fått vaccination för några dagar sen. Vilket var toppen för jag hade inte orkat ridit mycke längre. 

Har börjat blivit gaalet trött dom senaste veckorna. Vet inte vad som är fel, alla dagar ser ju likadana ut. Skola, stallet, middag, dator och sen sängen. Har börjat tagit bort dator tiden så ligger i sängen klar för att sova mellan halv 8 och 8. Är man trött så är man...
/t





LOOK AT MY HORSE, MY HORSE IS AMAZING!


KÄRLEK

There'll be no sunlight if I lose you, baby

VILA

Bloggen kommer få vila lite nu en stund då jag har gaalet mycket i skolan och hästen måste tas hand om.
Kanske slänger in en bilde eller två och någon textrad.

Byee!

VINTER MINNEN


DAGENS RIDPASS

Red dressyr bak på banan. Gick rikigt bra, han kändes näsan lika fin som förra gången vilket är heelt awezome! Vi gjorde förvänd galopp halft igenom och sen ett byte efter två steg på kort sidan. Gled på galant, tills han viste precis vad ha skulle göra, då bytte vi till lite jobb på diagonalen t.ex skänkelvikingar, ökad&mellan trav. Han kändes riktigt fin. Galopp abetet var lite stutsigt och jag hade lite svårt att sitte ner. Men där trände vi på att korta upp galoppen några steg, sen öka på, samt lite avbrott och fattningar från skritt.
Vilken skillnad på ponny måste jag säga! Orkar mer, bär upp sig, kör som man säger och tuggar på bettet, vad mer kan man begära?! :) My best!
Imorgon är det klubbtävling, 80&90cm två faser. Inte många själar som komme vara med. Det är jag och Nattis i 80, och jag är själv i 90. Great! Då får det gå som det går;) Men vi hoppas på en felfri ruda och att jag komme ihåg banan! Haha, jag är ganska duktig på at glömma omhoppningen. Mamma kommer antagligen filma, som kommer komma upp här sen. Stay around! :)
PUSS/t
Gammalt ponny minne sen i vintras 2011

SILJANSNÄS!

Hejsan! Går dagen var riktigt bra! Åkte ut Siljansnäs för att träffa lite folk. Skulle först träffa Linnea och company i gjympa salen där dom hade "fest" med sin klass. Blev utslängd lika fort som jag kom i... Ringde Jonatan så jag fick komma hem till honom en sväng. Sen fick vi för oss att cykla upp till gjympa salen igen, sagt som gjort!

Sen slutade det med att vi stog utanför och frös. In fick vi inte komma. Sen kom Ebba och company. Louise kom förbi en sväng också, och vi drog ner till Jonatan igen. Sen gick vi upp till gjympa salen igen, men då var allt slut.

Så då var vi 5-6 sycken som gick runt en sväng tills våra fötter inte orkade bära oss längre, så då drog jag hem till linnea en sväng där jag sov. Och där jag befinner mig nu. Vi ska snart käka lunch och sen dra vidare mot stallet efter det dra jag ut till Näs ännu en gång för att träffa lite sköna folk! :) Info om ridpasset kommer senare, puss!:) /t

(rörigt inlägg men det får ni ta denna gång;))


Segt

Brisko skrittades i skogen idag eftersom vi hoppade igår. Jag har snuskigt mycket plugg i skolan nu för tiden, så uppdateringen blir nog lite halv kass men jag ska göra mitt bästa!

Imorgon är det fredag igen!!:) drar till siljansnäs efter skolan, blir där över
natten hoppas jag. Mamma tar brisko för han ska få en powernap.

Tråkigt och rörigt inlägg med det får ni leva med. Puss!/t


UFFE TRÄNING

Hoppträningen gick bra idag. Det var en långsida med hinder. Först värmde vi upp med en trav bom och sen ett kryss efter. Komma i trav landa i galopp. Lite seg och trög. Annars duktig.

Sen byggde vi på en oxer ganska lågt. Fortfarande trav i och galopp ut. Gick bra, han bräddade den efter varhje gång. Tillslut var det riktigt bred, trodde att Brisko skulle ta ett steg mellan. Men det gjorde han inte!;)

Sen så ställde han tillbaka oxsern fast höjde bakre bommen. Vart upp mot 90-1m. Funkade riktigt bra. Jag rider lite väl mycket med sitsen och har lite "glappa tyglar". Ska vara lätt i sitsen och kontat med munnen.
Han river dock lite mycket tycker jag. Han ung och lite valpig och har inte så mycket rutin,han glömmer ett ben då och då, och hoppar inte med ryggen. Blir bättre sen när han får stärka sig i ryggen&jag lär mig att rida lite bättre! :) Men gör alltid bra ifrån sig min lilla skrutt!

Sem efter oxer vart det ett krys, sen en till oxer och sen en massa bommar ut till en ny oxer och sen bort med alla bommar och bara en oxer. Är nog kanska dålig på att förklara, men som tur är har vi lite filmer som jag ska dela med mig.



//t:)

DAGENS RIDPASS

Vart bak på banan i mörkret. Som tur, finns det lampor allafall. Själva passet gick riktigt bra!! Han är inte lika bråkig längre, vi red förbi ingången i höger varv och på det, så kom vi i förvänd galopp och han försökte inte ens att smita!! Lycka! Förövrigt var han duuunder fin och jag har kommit ner i sadeln lite bättre. Han är till freds med det jag gör och han hänger på och gör som han ska! Awezome!

Red i ca 30min för hovslagaren skulle komma ganska så direkt efter. Nya dojjor med brodd hål och snösulor, check! Vintern är ju påväg känns det som, iskallt hela dagen. Men det klagar vi inte på för då kommer snööön snart hoppas jag!!:D

Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och ska snart gå ner till soffan och glo lite på tv:n innan sängen.


En av dom nya bilderna som ligger ute på headern, kolla! :)

maten jaaoo

Sitter på maten och käkar med min mongos. Dagen har rullat på hyffsat bra, förutom arr halva dagen är kvar. Uppdaterar efter stallet! :)

The Script in my heart!



Måste säga att jag har blivit beroende av The Script. Så jävla bra!

Bilder

Kommer inom en snar framtid bli lite ändring på bloggen, eller ändring och ändring det kommer komma lite fler bilder till headern. Kände att dom börjar bli lite gammla, men dom kommer självfallet vara kvar! Håll utkik!:)

Briskos vecko planering

Måndag: Skogen
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Sktitta
Fredag: Vila
Lördag: Mjukgörande på banan
Söndag: Klubbtävling (hoppning, 80&90cm)


19:12 måååååndag...

Har precis gjort klart matte läxan, skönt att ligga lite före för en gångs skull.

Brisko fick komma ut i skogen idag, som han tyckte var jätte skönt. Inga krav bara springa på. Linn följde med oss i mörkret. Sjukt hur mörkt det blir fort. Klockan 4 började det skymma, en halv timme efter satt jag på ryggen och då var det nästa becksvart. Efter en liten stund var det totalt svart! Men som tur var hade vi ton med reflexer på oss och båda höll sig kvar. Kul hade vi allafall!:)

Imorgon kommer hovslagarner och slår på vinter sulor och förhoppningsvis nya skor med brodd hål ifall vintern skulle slå till som det gjorde förra året.
Ska försöka klämma in ett dressyrpass bak på banan innan han kommer. Hoppas hoppas han är lika fin som han har vart dom senaste veckorna!! Fina fiina ponny!


EMA will soon be here!!

Ligger nu ner gosad i mamis&papis säng med onepiece och tofflor på i väntan på EMA galan ska börja. Grym gala, tummen upp hos mig, vad tycker ni? Ska även passa på att gå ner och hämta något gott att käka medans det är reklam. /t

Film från halloween hoppet


Vila i frid...

http://www.expressen.se/sport/ridsport/1.2614283/stjarnhasten-dog-mitt-under-tavlingen Läs värd artikel. Skänker en tanke till Eric Lamaze&Hickstead Vila i frid Hickstead.

FRIDA TRÄNING!

Gick grymt bra! Han var riktigt fin och lätt i munnen. Vi tränade på grundformen och baserna. Jag berättade för henne om att han inte gick fram riktigt och att han sparkade mot skänkeln. Det första hon sa va att han inte orkade. Och det är ju sant, han är ju inte så stark över ryggen och därför måste jag stärka honom genom att rida i låg form. Han var väldigt avslappnad och med på noterna i vänster varv, sen höger vart det lite jobbigare då han är stelare och starkare. Men alla hästar har ju ett dåligt varv. Kortfattat inlägg om träningen men vad ska jag säga annat än att det gick sjuuukt bra? ;)

puss/t




Trött ponny

Senareeee

Testar att blogga från Ipads blogg app. Funkar sisodär, inlägg om tränings passet kommer senareeee!:) pussen


χ




STRONGER!!


Hård träning!

Red ca 1tim idag på banan. Gick fruktansvärt bra, första gången jag känner att det går bra när jag rider själv! Och det känns ju mer än bra! Dock är det något som tar emot i vänster galopp, och han är lite seg, men det kan ju ha många olika anledningar så det löser vi nog. Tränade ävan på början av bakdels-vändningar som Johanna har lärt oss. Ska träna lite till, sen ska du få se hur bra vi är på de!!:) Lekte lite med honom också, så att han också får tycka att det är kul. DEt tycker jag är viktigt att han också får tycka saker o ting är kul så att inte en vacker dag bara lägger av.

Ökade och minskade både skritten, traven och galoppen. Han lyssnar bra, lite knackigt i galoppen men annars riktigt fin! Lekten även lite med ställningen och formen, vissa lägen var han låg och ställd sen hög och rak, osv. Han lyssnade riktigt bra och tyckte det var kul. Gjorde skänkel vikningar, förvänd galopp och lite flygande byten, som inte blev så fina men både jag och han tycker att det är skit kul, så varför inte?

Imorgon laddar vi om för ett pass för Frida! Halv 10 rider jag, kl 8 ska jag vara i stallet, yeeey! Lika bra och vänja sig, skolan börjar ju igen på måndag.. börjar med sovmorgon iaf. Saknar ändå min mongos till friends in da the school jaoo!

Ha en bra kväll peeps!/t


harder, better, faster stronger

I close my eyes and I can see a better day

Brisko fick vila idag. Spenderade hela min dag i Siljansnäs, stallet och home. CHILL

Kort och tråkigt inlägg idag, men är trött som en gnu. Go'natt!/t


Mula vs. Myla?

Mula eller Myla? Släng in en kommentar vad ni tycker!:)


Önske listan

Ni ska nu få veta vad jag önskar mig i jul, inte så fraligt mycket eller hur?!

*Eskadorn täcke
*Grå kingsland mössa
*Vita JW benskydd
*Dyon tränset, bruunt
*Systemkamera(?)

Pappa och jag kom ju fram till att om jag klippergräsmattan och skottar snö fram till jul så får jag en systemkamera. Så hoppas hoppas tomten kommer med den!

Förra åter var önskelistan överfull, men nu är det ju bara 5 grejer. Fräänt.

18:27

Red en sväng med Emma i skogen idag. Gick riktigt bra för både henne och mig! Träffade Josefin och Fatima ute i skogen, Fatima körde efter sin grymt söt ponny! Brisko varväldigt fundersam först, men sen när han fick kolla lite på den gick det genast bra. Det är det som är det roliga med honom, han kan vara livrädd för saker men när han fått nosa lite dom förstår han inte själv varför han var rädd från första början. Knäpp ponny? Ja;)

Efter turen släppte vi ihop han och Lester i en hage för att se om dom ska kunna gå med varandra lite i vinter. Lester var väldigt nyfiken på honom medan Brisko mest brydde sig om det nya fina hagen. Lite spark och tjut vart det, men det löser dom nog med tanke på att dom äter ur samma hö-påse och krafft burk på tävlingarna.

Ska lyssna vidare på all skön musik som strömmar genom högtalarna nu!/t


Om det ändå inte ska komma snö så kan vi väll få lite mer sommar??

snööö

Godmorgon goodlookers! Vaknade alldeles nyss, sitter nere i soffan och skriver från telefonen. Kollar ut genom fönstret och ser att det är mulet men feeett varmt. Det är väll ungefär en och en halv månad kvar till jul. Eller hur? Och det ar inte kommit SNÖ ÄN. Seriöst, tar livet av mig om det blir en grön jul. Blää. SNÖ!! Brisko ska få gå ut på en lugn tur i skogen, med tar vi emma och champis. Sen får vi ta dagen som den kommer!:) /t

JOHANNA TRÄNING

Som rubriken lyder. Dressyr träning för Johanna idag. Gick bra, får inte genom vänster sidan osv. Tränade på övergångar och bakdels-vändningar. Övergångarna vart inte så jätte bra, jag glömmer att rida med benen och arslet så jag lägger allt på handen, då är det inte konstigt att han stretar emot. Johanna fick ryta åt mig att använda benen, känns ändå fett bra att man klart får reda på vad som är rätt och fel. Hon säger även klart och tydligt när vi gör bra saker, och det gillar vi!:)

Bakdels-vändningarna gick rätt bra. Fattade inte riktigt hur man skulle göra men när hon visade gick hissen ända upp!;) Men dock måste vi finslipa lite, KÖTTA!
Tack för hjälpen Johanna!:)

Prinsen vart dö svettig för han har riktigt ponnie ponnie päls. Och såklart var vattnet avstängt så jag fick pendla med en svamp fram och tillbaka från boxen för att tvätta bort all svett. Allt för honom.



Nu ska jag tuffa vidare mot tv:n och livrädda emma som har tvingat sig själv att kolla på Paranomal Activy 2.
Hörs imorgon peeps! /t


Layouten är gjord av Hannah Persson
RSS 2.0